Home » Werkwijze
Onze werkwijze

Om de juiste kandidaat te vinden, gaan wij grondig te werk. Onze werkwijze is als volgt.

Inzicht in uw organisatie

Uiteraard willen we eerst uw organisatie leren kennen. Wat zijn uw strategie en toekomstplannen? Wat is het ambitieniveau? Hoe is de bedrijfscultuur? Hoe is uw relatie met klanten en leveranciers? Welke werkmethoden hanteert u?
Deze vragen geven ons een duidelijk beeld van uw onderneming, cultuur en organisatie. Daarnaast inventariseren we de wensen en behoeften van uw organisatie. We bepalen de competenties waarover de kandidaat moet beschikken. Zo kunnen we potentiële kandidaten optimaal informeren met maximaal vertrouwen.

Persoonlijke interviews met kandidaten


Bij Executive TODAY beoordelen we kandidaten niet alleen op basis van zakelijke feiten. Ook emoties en persoonlijkheid spelen een belangrijke rol. Daarom spreken we met onze kandidaten in een persoonlijk interview over wat zij écht willen en belangrijk vinden.

Rapportages en profielen

Van elk interview maken we een goed gestructureerde registratie voor u. Onze rapportages zijn helder, overzichtelijk en eerlijk. De cv’s die wij voorleggen, zijn ontdaan van overbodige franje. Zij geven aan waarom de kandidaat een commitment met uw organisatie zou willen aangaan.

Referentieonderzoeken


Na de selectie en interviews beoordeelt Executive TODAY of een kandidaat aansluit op uw vacante positie. Door middel van referentieonderzoek verkrijgen we relevante aanvullende informatie. Pas na al deze kritische toetsingen wordt een kandidaat aan u voorgesteld. Dan is het aan u om te beoordelen of er inderdaad sprake is van een perfecte match.

Evaluatie


De kandidaten die door Executive TODAY worden voorgedragen, hebben alles in huis om uw verwachtingen waar te maken. Kort na de indiensttreding laten we ons graag bijpraten door u en de kandidaat. Uiteraard zijn we pas tevreden als u dat ook bent. Maar een opdracht is voor Executive TODAY pas echt geslaagd als u ons ook bij de volgende vacante positie weet te vinden!